Froggi

Alla inlägg under maj 2012

Av Linda - 24 maj 2012 20:36

                                                  
                                  hejsan alla solstrålar! :)


vilket underbart väder vi har haft idag! så grymt härligt!! här var det cirka 26 grader i skuggan! underbart! :) dock så har jag känt av en hemsk smärta i ryggen idag, värre en vanligt faktiskt :( <3 så jag blev hemma idag och pluggade. istället för att titta på fotboll hela dagen med skolan. jag kände att jag behövde faktiskt prioritera lite, stavning? och fokusera på plugget som är kvar istället :) men jag hoppas att ni har haft en härlig dag i skolan\jobbet :) och att ni har kunnat njuta av det fina vädret som moder natur bjuder oss på just nu! :)


imorgon är det fredag, grymt skönt!! har dock ganska mycket att göra imorgon, så här ser agendan ut:


. 9 till cirka 12? :) nationellt prov i eng hörförståelse och läsförståelse...


. egentligen brukar en svenska timme ligga efter lunch, men eftersom vi är klara med den kursen så blir det nog ännu mera eng jobb då :) fast inte nationella då ;) <3 skönt!


. jag har också ett ensamble pass på eftermiddagen mellan 14-15.20, då ska vi väll träna inför spelningen och avslutningen! " se tidigare inlägg"..


. efter spelandet ska jag ha möte om hur hösten ska gå till och så, med studieplan osv! så det blir spännande! har höga förväntningar på detta möte :)


. efter skoldagen ska jag till farmor och farfar och äta räkmackor! yummi!


så ser mina planer ut för morgondagen! är lite nervös för nationella efter som andra redan har gjort det.. dom skrev det i onsdag förra veckan.. men men det ska nog gå bra! jag gör mitt bästa! men det ska bli grymt skönt när man har gjort det! :) för då är jag klar med alla nationella i år! grymt skönt!

  


 


    


åh gud vad jag vill åka till Kapstaden! <3 :) jag tror att det är viktigt att man har något mål , när det gäller just studier och såklart andra saker här i livet! för det gör verkligen att man blir motiverad! och som jag skrev i ett tidgare inlägg, jag vet verkligen vad jag vill! så nu när jag sitter i skolan på sluttampen av det här skolåret. när det bara känns jobbigt! och man vill bara sluta skolan. eller när skolan känns jobbig och svår, då ska jag försöka se dom där bilderna i huvudet! då lovar jag er, då kan ingen stoppa mig, haha! :) för här ska det pluggas!!

 så nu hoppas jag verkligen att allt löser sig med ryggen, så att jag kan ge 110 % i skolan. för nu vet jag verkligen vad jag vill!!


nu ska jag hoppa in i dushen!


men vi hörs imorgon!


puss! :)


Av Linda - 23 maj 2012 21:37

                                                  
                          hejsan! :)


igår läste jag en tidning som heter västerås stifts magasin, som man brukar få om man är poltiskt aktiv inom kyrkan. där var det ett speciellt reportage som jag verkligen blev inspirerad av. mamma sa till och med till mig igår kväll, Linda? i tidningen som vi fick med posten idag, står det om en läkare som jobbar i Sydafrika. det är väll något för dig att läsa? min reaktion blev så här, jag sprang bokstavligt till kontoret där tidningen låg! som det freaket jag är när det gäller just SydAfrika. undra om man kan bli förälskad i ett land, som man inte ens har varit i, eller sett med egna ögon?? ja jag tror faktiskt det! ända sedan vi fick välja ett arbeta på historian i 9:an, som för min del blev om sydafrika och Nelson Mandelas kupp mot ett bättre land med bättre möjligheter för alla tillsammans med ANC! då blev jag alvarligt talat helt fast i det landet, jag vill verkligen åka dit! det är min absolut största och bästa dröm!! mitt drömyrke är också att bli något inom vården, just nu lutar det år sjukgymnast eller sjuksköterska! när jag är 25 skulle jag vilja jobba nere i Sydafrika och rädda liv!


just nu är den drömmen starkar en någonsin! och jag vet att jag kan klara det om jag bara kämpar! för någon gång ska jag stå där i kapstaden med mit stetoskop i handen!


  


vet ni vad ni vill göra när ni blir stora?? :D


nu ska jag snart hoppa i säng!


puss! :)

Av Linda - 23 maj 2012 06:53

                                                  
                                godmorgon solstrålar! :) <3


sittter just nu och äter lite frulle, bestående av flingor, kaffe och jucie :) man brukar ju säga att frukosten är det viktigast målet man får i sig under dagen! själv så kan jag ju inte säga att jag är så jätte duktig på att sköta den biten. jag vet inte varför, men jag har ganska svårt att äta på morgonen ibland. någon som håller med mig? vad brukar ni äta till frukost? :)


idag så blir det att åka till skolan som vanligt! får se vad det blir för lektioner, om det följder schemat och så. jag tror faktiskt inte det. eftersom vissa kurser har man ju gjort klart medans andra behöver träna till olika NP som man ska göra! så jag är nästan helt säker på att svenskan är inställd idag. eftersom jag har inga rest uppgifer kvar i den kursen , så man kan typ säga att jag har läst klart svenskan för i år.  men tro inte att det inte ska bli en seriös dag för det! idag måste jag verkligen öva på det sista jag har kvart i eng grammatiken men också träna till redovsningen som jag har i historia nästa vecka!! så här ska det pluggas, vill jag lova! ;) när jag kommer hem tänkte jag försöka ge mig ut på en springtur i försommarsolen, hoppas jag! härligt! :)


vad ska ni göra idag?? :)


  


åh vad jag vill ha sommar, och jordbubbar! yummi! men nu är det bara att kämpa på dom sista dagarna! så är vi snart i mål! :)


puss! :)

Av Linda - 22 maj 2012 20:44

                                                  

                                   hejsan! :)


hur är det med mina kära läsare? med mig är det ganska bra faktiskt! måste säga att det fina vädret bidrar verkligen till att humöret höjs :) någon som känner igen sig?? förövrigt så har skoldagen varit väldigt kort, först blev det ett ensamble pass med klassen, då körde vi igenom matrialet som vi ska spela på skolavslutningen den 8:e men också inför våran utomhusspelning som är 4 dagar innan. alltså den 4:e. vi satt faktiskt låtarna ganska bra! så måste lugnt säga att jag känner mig grymt taggad! för det blir ju den första stora utomhusspelningen för våran klass, och för mig såklart. eftersom jag går första året på estet linjen. jag tänkte att ni kanske kunde vara lite sugna på att veta några låtar som vi ska spela??









så där kom låtarna som vi ska spela, tror det var alla :) mina favoriter är Ocean avenue, stavning? ;) och så har your song en speciell plats i mitt hjärta! vad tycker ni om låtarna? hittade ni någon favorit? 


efter det härliga ensamble passert var det typ inga mera vanliga lektioner.. för dom andra tränade inför nationella i matte.. men eftersom jag ska läsa om den första matten kursen nästa läsår.. så blir det inget nationella för mig. det känndes liksom bättre att göra det när man känner sig redo! men jag pluggade lite matte på skolan ändå, såklart passde också på att ta fram gehörs och musikläran. dock tror jag inte att det bir något pass med det på fredag. eftersom jag ska göra NP i eng och ha möte med min mentor. så idag fick jag gå från skolans tråkiga vita väggar vid två tiden! och då bytte jag dom vita väggarna mot en solstol hemma hos farmor med god mat och plugg! :) så jag måste säga att det var riktigt härligt! :)


idag är det ju inte heller vilken dag som helst för svenska folket och inte minst vårat land Sverige. för idag döppets våran lilla prinssesa Estelle Sylvia Ewa Mary. det var 30:e år sedan en prinssesa döptes här hemma.. dock så har jag inte kollat så mycket på själva dopet och sånt. eftersom jag var ju inte hemma när dopet sändes på tv. men jag måste säga att jag är inte särskilt förtjust i monarkin, men jag jag gillar verkligen Viktoria och Daniel och så klart våran prinsessa Estelle :) hur känner ni för monarki?? :)


  


åh vilken fin bild på mor och dotter!


jag såg även att aftonbladet tror jag det var, hade gjort en undersökning på hur många  som ville se Estelle som drottning. och jag tror att det var ungefär 49 %. jag skulle faktiskt också vilja se henne som drottning. skulle ni det?? :) jag hoppas faktiskt också att hon kommer att gå i en vanliga kommunal skola som hennes mamma och moster. jag tror det är bra att man försöker att vara så vanlig som möjligt. om ni förstår vad jag menar?? vad har ni för åsikter kring detta?? :)


haha, det blev ett ganska långt inlägg med ganska varierat inhåll. men visst kan det vara lite roligt också?? :)


nu ska jag fortsätta surfa liet på datorn bara! ha en trevlig kväll! :)


puss! :)  

 

Av Linda - 22 maj 2012 06:30

                                                  
                            godmorgon :)


sitter och lyssnar på Demi Lovato och har te muggen i högsta hugg, det kallar jag en bra start på denna tisdag. ser även ut som att mina lyckoönskningar från igår går i uppfyllelse! för nu är himlen helt blå och den fina solen lyser starkt! :) vad har ni för väder idag?


nu ska jag snart fixa mig lite! jag tror fortfarande det är lite för tidigt för shorts. så jag kör nog på ett par nya jeans från JC och en nytt linne med öppen rygg, från cubus :) jag kan lägga upp en outfit bild senare idag om ni vill! :) för övrigt när jag kommer hem från skolan då måste det pluggas! med eng grammatik och träna inför redovisningen i historia på torsdag! men det ska nog gå bra! hoppas att vädret håller i sig nu, för då kan jag sitta ute på altan och plugga med musik och sånt! då får man ännu mer motivation till plugget ;) någon som känner igen sig i det??




så nu ska jag dricka ur te koppen innan det blir kallt :)


vi hörs senare!


puss! :)

Av Linda - 21 maj 2012 20:50

                                                  
                          hej hej :)


gud vad jag är trött, jag sitter här framför datorn och försöker att komma på något att skriva till mina kära läsare! men samtidigt känner jag hur mina ögonlock bara vill stängas, dom är liksom tunga att hålla uppe... men jag ska försöka få ihop något ;) <3 om jag ska samanfatta den här dagen med några ord så blir det, kaos, längtan, sommarkänslor, smärta och trötthet. kaos för att redovsiningen på eng tillsammans med en kompis, gick väll inte riktigt som jag hade planerat. längtan till ledigheten som just nu bara ligger och retas runt hörnet.. som ändå känns så himla nära , men ändå så långt borta från verkligheten. sommarkänslor för att det fina vädret hittade även till västerdalarna på eftermiddagen! strålande sol och en aning bli himmel, underbart! enligt väderapporten från SMHI så ska vädret hålla i sig ett bra tag nu, under onsdagen och torsdagen skulle vi få upp mot 20 grader iallafall. så det håller vi tummarna för, eller hur??


 vad har ni för väder just nu?? smärta från ryggen och revbenen under hela dagen, men då är det som vanligt, eller hur Linda? vet inte om jag har sagt till er att jag har börjat äta en ny medicin, stavning? har ätit den sedan i fredags och kan tyvärr inte säga att jag känner någon förändring smärtmässigt, däremot lite biverkningar. jag blir väldigt trött och lite halv yr och sånt. men det sa min läkare till mig att det var vanligt att man kännde så till en början, så det visste jag ju om. det kom ju inte som en chock direkt! frågan är då bara hur länge man ska känna av det?? och hur länge man ska ge tabletterna en chans?? :) och så klart blev det sista ordet trötthet, inte så konstigt kanske? med tanke på betydelsen till förra ordet.


så imorgon vill jag vakna upp till en sån här härlig sol på himlen! hoppas hoppas! håller både mina tår och fötter, för att det ska bli så! :) för visst blir tillvaron så mycket lättare och härligare om det är fint väder. det är till och med nästan så att det skulle kännas helt okej att sätta sig och plugga lite matte! ;) hihihi :)


jag hoppas att ni har haft en härlig start på den nya veckan! :)


nu ska jag snart borsta tänderna och hoppa i säng!


som sagt är galet trött! :)


sov gott!


puss! :)  

 

Av Linda - 20 maj 2012 19:10

                                                  
                         hej hej :)


vill börja med att säga att jag har haft en riktigt grym helg! i fredags fick jag bort super mycket plugg! engelska och historia powerpoint! så skönt! ;) nu börjar man känna att sommaren väntar runt hörnet! underbart! lördagen och söndagen spenderades i Borlänge tillsammans med MUF dalarna på en ledarskaps utbildning! det var väldigt lyckat! trevligt folk, god mat, intressanta talare och roliga workshops :) så jag kan inte säga annat att den här helgen har allt varit den bästa på länge!



det roliga med såna utbildningar är att man verkligen känner att man kan bidra med något till samhället! det tycker jag är häftigt! man blir verkligen taggad!! en väldigt grym känsla! är ni med i något ungdomsförbund? om inte gå med, det är verkligen super roligt :)


såhär på kvällskvisten åkte jag lite kanot med systrarna också! mys!


nu ska jag bara chilla resten av kvällen! imorgon blir det skola och plugg!


puss! :)  

 

Av Linda - 17 maj 2012 18:40

                                                  
                             hej hej :)



 Eva:

hej :) allt var fint ! vart köpte du tröjorna ?? :) kram


svar: hej Eva! vad roligt att du hittade min blogg :) tack så jätte mycket, vad glad jag blir! tröjorna är från New Yorker :) hoppas att du får en fortsatt trevlig kväll!


Linda :)


  


vill också påminna er om att om ni har några frågor till mig, så är det bara att lämna en kommentar eller göra ett inlägg i frågerutan! så svarar jag så snabbt jag kan!


nu ska jag mysa lite med familjen, underbart!


puss! :)

puss! :)

what time is it?

Presentation


Hej!
Vad roligt att du hittade till min blogg.Jag är en tjej på snart 17 vintrar och jag bor i Dalarna. Här kan du läsa om min vardag med vänner och familj, och hur det är att på första året på estet.Jag skriver också om min skolios, musik och så vidare!

följ mig så följer jag dig! :)

bloglovin

days..

Cuteki postales

translate :)

Fråga mig

10 besvarade frågor

Omröstning

hur hittade ni min blogg? :)
 bloggtrafik?? :)
 andras bloggar
 jag kommenterade din blogg...
 på bloggplastsen
 annat :)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards