Froggi

Alla inlägg under januari 2012

Av Linda - 16 januari 2012 16:36

                                                  
     hej hej :)


har nyss gått min andra promenad för dagen! känns riktigt skönt att ha gjort det ;) eftersom det är en av mina sjukgymnastiks övningar :) så nu ska jag bestämma mig för vad jag vill göra för fysisk aktivitet enligt sjukgymnasten... har väll några förslag men känner mig inte så jätte motiverad.... har ni några tips? så skulle det vara mer en snällt! :D


  



en övning som jag har grymt svårt med det är att slappna av helt och bara höra sina egna andetag... men det går liksom inte för mig.... hur gör ni är ni ska slappna av? :)




  



nu ska jag hoppa in i dushen! :)



puss!



Av Linda - 15 januari 2012 11:29

 





 






 




att vara stark är inte att springa fortast eller att hoppa högst...

att vara stark är inte att veta bästa och vara främst... att vara stark är att acceptera livets villkor. att vara strak är att tänka om, när livet inte blir som du planerat...att vara stark är att se möjligheterna i det som verkar omöjligt... att kämpa trots motvind och låta den bli en utmaning. ...



Linda :)

Av Linda - 13 januari 2012 11:31

                                                  
   hej hej :)


sitter just nu på skolan och pluggar lite med svenska redovisning, snart klar, yeey ;) <3 just nu snurrar noter och musikteori i min hjärna, har både haft gehörs och musiklära och piano, tidigare idag, så nu får inte mitt huvud plast med något mera, haha ;)  men nu ska jag snart dra och äta lite och sedan blir det ännu mera svenska som gäller! sedan blir det:


. åka hem


. ta en promenad, eller två sycken :)



. plugga historia



. göra sjukgymnastiks övningarna



. avslappningsövningar :)



. film och mys! :)



jag tycker att min fredag låter helt okej :) vad ska ni göra idag? :)






hörs senare!



va rädda om er!



puss :)



Av Linda - 11 januari 2012 18:52

                                                  
          hej hej! :)


sitter just nu och bara chillar och chattar med lite folk på FB och lyssnar på musik ;) är super trött , sov så dåligt inatt och som plus på det värk!! :( men imorgon blir det sjukgymnasten igen :) kan inte dagarna/månaderna/åren gå lite snabbare så att jag förhoppningsvis slipper denna ständiga smärta!!!




är inte ett så stort justin biber fan, men jag måste säga att han har en grymt härlig voice!! ;)



nu ska jag snart hoppa i säng!



puss! :)

Av Linda - 11 januari 2012 09:12

                                                  
          hej hej :)

här kommer lite frågor :)


sara:

Jag har några frågor. Är det ärftligt med skolios och hur pass ärftligt är det? Vet du om det kan bli problem att vara gravid med skolios (med tanke på den ökade trycket på ryggen som blir när magen växer eller så)? Isf är det bara problem om ryggen fortfarande är krönkt eller även om ryggen blivit rak? Om/när ryggen blir rak blir man friskförklarad då? :)
Kram!


Linda svarar: hej sara! <3 :) okej, det är inte alltid så att man ärver skoliosen av tex en släktning eller så, men ibland så händer det :) och så är det ju i mitt fall, jag har ärvt, stavning? min skolios av min farmor... nej jag har faktiskt inte tänkt på det förrut om jag ska vara ärlig, så jag kan inte svara på den frågan :) men det låter ju rimligt att det skulle kunna bli problem med tanke på att det trycker på ryggen... men jag vet faktiskt inte :)  i dom flesta fall blir ju ryggen inte helt rakt, har nog aldrig hört någon som har fått en helt rak rygg som har skolios, men däremot blir man ju rakare om man opererar sig och graderna kan även också minska om man använder korsett...


hoppas du blir nöjd med svaret! <3 :)


åh vad glad jag blir för såna här kommentarer! tack så jätte mycket sara! <3


Jag tror du skulle bli en jättebra sjukgymnast. Som du säger är det bra att veta själv vad patienten går igenom. Och jag som patient uppskattar den personal som har samma upplevelser som jag själv. Min öronprofessor är tex född med gomspalt- vilket jag ju också är så det har alltid känts bra. Kan han bli professor kan jag också bli vad jag vill!


Åh jag älskar Sydafrikas nationalsång, min favorit av de nationalsånger jag hört :-) Vill också dit en dag. Så om du flyttar dit kommer jag och hälsar på!
Kram




 


nu sticker jag snart till skolan! :)



puss på er!      

Av Linda - 10 januari 2012 17:15

                                                  
         hej hej :)


första skoldagen är nu klar! skönt! :) men gick bara på förmiddagen, ni kan nog gissa varför? :( :) ska bli så skönt när mitt schema är fixat! :) orkar inte med denna ständiga stress! men som jag har skrivit tidigare jag ska klara det och det gör vi alla! <3 :)


jo som ni vet så skulle jag till sjukgymnasten i måndags :) så nu har jag fått några övningar som jag ska göra en gång varje dag, och så var det att jag ska pressa ihop skulderbladen och höja upp axlarna och sänka ner dom , 4ggr varje timme, ska även också gå en promenad varje dag! och försöka lägga mig ner cirka 5 minuter under tiden som jag är in school !! det låter kanske lite, men tro mig det är svårt att få in det i min vardag! just ja jag ska även försöka gå en liten promenad under lunchen typ :) aja, det ska väll ordna sig! :)


men idag hsr jag faktiskt fått ihop det mesta:


. jag har gjort övningarna 4ggr varje timme...


. gått promenader...


. så nu har jag bara dom andra övningarna kvar! chill :)



  



haha vilka konstigt inlägg :) nu ska jag snart hoppa in i dushen och sedan blir det nog gossip girl, som gäller! mys!



puss! :)





Av Linda - 8 januari 2012 20:29

                                                  
     hej hej :)


sitter just nu och funderar lite, mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu :) men jag vet att allt kommer att bli perfekt! haha ;)


imorgon är det första besöket hos sjukgymnasten på Malungs vårdcentral nu när jag har den här speciella agendan haha ;) :( , så det ska bli spännande :) för annars har jag bara varit där med farmor haha ;) och jag gick där för ett tag sedan och tränade i sjukhusets bassäng, men det hjälpte inget, och då hade jag liksom inte så här ont så det gjorde ingen nytta så jag slutade med det... men som jag skrev tidigare så ska det bli spännande!


  jag vet att hon ville undersöka ryggen och nacken , innan hon ville börja på själva behandlingen... själv tycker jag att det känns lite onödigt eftersom Per, min riktiga sjukgymnast eller vad jag ska säga , har ju redan kollat på ryggen och sagt varför jag har så ont... men jaja , det är väll bara att hänga på , antar jag ;)  om ni undrar varför jag inte går till per nu när jag har så ont? det är för att skoliosteamet ligger i Falun, och det tar typ 3 timmar att åka dit, och det blir långt att åka dit 2 ggr i veckan... och om jag skulle göra det så missar jag ännu mer av skolan, vilket inte är det bästa alternativet... så det är bäst att dom är lika bra i Malung som i Falun :D men det ska nog blir bra!



här är min agenda för imorgon:


. sätta alarm på 09.00, usch! men är det skola snart så är det!


. äta en riktigt mumsig frukost och sedan blir det en promenad med hundarna :) ska bli spännande att se hur ryggen känns efter det! haha, linda nu ska vi inte vara negativa ;) haha :)


. lägga till en sida till på mi powerpoint till svenskan.... även fixa vad jag ska säga och så!


. plugga lite mera matte!


. duscha!


. åka till sjukgymnasten!






hoppas att det här video klippet syns på bloggen nu! vet inte varför det krånglar ibland! :o någon som vet!



aja, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det gossipgirl som gäller! :)


sov gott!


puss! :)



Av Linda - 8 januari 2012 13:08

                                                  
   hej hej :)


sitter just nu i min sköna poncho, stavning :) och äter lite frulle :) ska starx försöka kolla igenom matten lite, har inte rört den på hela lovet, så det kanske är dags nu, eller vad säger ni:D haha :) man kan ju inte skjuta på allt hur länge som helst! bara för det är svårt...


här kommer lite grym musik:





det var ett tag sedan jag lyssnade på den låten! :) men ibland är det skönt med en liten nostalgi tripp, right?? :)


ha en toppen söndag nu!  för vissa av er är det här säkert sista dagen på Jullovet, så ta vara på den och umgås med vänner och familj! du behöver inte göra något specielt bara chilla om du känner för det! :) själv börjar jag på tisdag! <3



puss!

what time is it?

Presentation


Hej!
Vad roligt att du hittade till min blogg.Jag är en tjej på snart 17 vintrar och jag bor i Dalarna. Här kan du läsa om min vardag med vänner och familj, och hur det är att på första året på estet.Jag skriver också om min skolios, musik och så vidare!

följ mig så följer jag dig! :)

bloglovin

days..

Cuteki postales

translate :)

Fråga mig

10 besvarade frågor

Omröstning

hur hittade ni min blogg? :)
 bloggtrafik?? :)
 andras bloggar
 jag kommenterade din blogg...
 på bloggplastsen
 annat :)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards